Over mij

Mijn naam is Liza Klok; ik zou mijzelf omschrijven als een bewuste, ondernemende en sensitieve (jongvolwassen) vrouw - met een oude ziel - die in 2020 in het diepe is gesprongen en haar pijnpunten heeft om weten te buigen naar haar purposewat heeft geresulteerd in hetgeen wat ik nu (het allerliefste) doe…

 

Ik help met heel veel liefde andere (jongvolwassen) vrouwen bij het helen van hun (gewonde) Jongere Zelf, zodat zij óók het leven kunnen creëren waar zij ten diepste naar verlangen. Hoe ik dit doe, kun je hier lezen.

Hieronder lees je mijn verhaal (in het kort). Als ík mijn leven kan transformeren - met de juiste hulp - kan jíj het ook. Je bent het waard om hulp te vragen; je hoeft het niet alleen te doen.

17923733675041761.jpg

Mijn verhaal (in het kort)

Als een extreem onzeker, angstig en gevoelig meisje groeide ik - in een liefdevol, maar disfunctioneel gezin - op in Amsterdam. Mijn vader had (ernstige) psychische problemen en werd destijds meerdere malen opgenomen. Mijn moeder was veel aan het werk en bevond zich (onbewust) - ondanks hun oprechte liefde - in een toxische ofwel ongezonde relatie met mijn vader. De eerste jaren van mijn jeugd heb ik als redelijk veilig ervaren (op een paar heftige ruzies na), maar ik heb altijd moeite gehad met het leven hier op Aarde, alsof dit niet mijn thuis was/is. Mijn hoog sensitiviteit werd niet begrepen en op school werd ik gepest waarna ik naar Purmerend verhuisde. Hier rondde ik de basisschool af terwijl het thuis steeds onveiliger werd (in deze periode werd ook mijn volledig biologische broertje geboren, die twaalf jaar jonger is dan mij). Mede doordat mijn vader niet de juiste hulp kreeg, kwam hij meerdere malen in psychoses terecht wat resulteerde in huiselijk geweld en erger. Op een gegeven moment belandde ikzelf ook in een ongezonde ‘relatie’ met iemand die ik destijds zag als mijn enigszins stabiele basis. Door de - toen al - meerdere gemanifesteerde trauma’s in mijn psyche en lichaam ontwikkelde ik onder andere eetproblemen en ging ik overmatig sporten; op deze manier hield ik de (schijn)controle die thuis ver te zoeken was.

Door het bovenstaande kwam zowel mijn lichaam als geest onder enorme druk ofwel chronische stress te staan; ik zat toen op de middelbare school en zette alles op alles om mijn Havo-diploma (en rijbewijs) te halen. Ik móest en zóu slagen (hallo ongezonde mannelijke energie). 'Sterk' blijven was voor mij de enige optie, van opgeven was geen sprake. Voor mijn gevoel had ik geen keus aangezien niemand anders binnen het gezin hier destijds toe in staat was. Tijdens deze periode werd mijn extreme onzekerheid en ongezonde zelfbeeld versterkt (body dysmorphia) en zocht ik alles (op extreme manieren) buiten mezelf; aandacht, bevestiging, validatie enzovoorts. Ook plukte ik destijds de negatieve vruchten van mijn gemanifesteerde trauma’s wat resulteerde in trauma responses als perfectionisme, agressieproblemen, (koop)verslavingen, anxiety, people-pleasing, codependency, self-abandonment en ga zo nog maar even door. Daarbij bevond ik mij nog steeds in een vicieuze cirkel van de toxische relatie waarbij emotionele 'mishandeling' (narcissistic abuse & gaslighting) centraal stond. Nadat ik in 2018 terugkwam van een mini-vakantie op Bali, stortte ik in elkaar; ik raakte burn-out en mijn fysiek begon het te begeven. Mijn haar viel uit, ik werd niet (meer) ongesteld en ontwikkelde PCOS & PDS wat onder andere resulteerde in meerdere dark nights of the soul. Mede naar aanleiding hiervan zonderde ik mij af van mijn omgeving en ging voor enige tijd niet meer naar school.

In deze periode kreeg ik van mijn moeder een boek genaamd ‘‘Het Boek van Vreugde’’ van Desmond Tutu en Dalai Lama; het lezen van dit boek was het begin van mijn spirituele ontwaking. Vanaf jongs af aan heb ik (al) een sterke sense of self en voel ik mij enorm verbonden met het ‘grotere geheel’. Als klein meisje volgde ik de Maan altijd vanaf de achterbank van de auto en verzamelde ik edelstenen die ik op de markt in Amsterdam kocht. Tijdens het lezen van het bovengenoemde boek werd ik mij onder andere bewust van het feit ik niet mijn ego ben en dat ik door meerdere ego-deaths was gegaan. Ik knipte meer dan 30 centimeter van mijn haar af, stopte met het dragen van een dikke laag make-up en besloot om te stoppen met het eten van onder andere vlees. Op Instagram heb ik meerdere foto’s van mijn helingsreis en transformatie(s) gedeeld, je kan de post hier bekijken. Ook nam ik afscheid van bepaalde vriendschappen en doorbrak ik uiteindelijk de vicieuze cirkel met betrekking tot mijn relatie. Ik begon me steeds meer te verdiepen in spiritualiteit en nam eveneens afscheid van de medische wereld (GGZ). Zonder de hulp van iemand in te schakelen begon ik aan mijn helingsreis ofwel transformatieproces; ik ging dagenlang op onderzoek uit waarbij ik mezelf als ‘proefkonijn’ gebruikte; dit resulteerde onder andere in trial & error en veel kennis. In deze periode rondde ik mijn HBO-opleiding af, ging ik werken als bewindvoerder op kantoor en startte ik in 2020 een blog

Schrijven is altijd al één van mijn passies geweest; vroeger schudde ik gedichten uit mijn mouw en schreef ik ellenlange berichten aan mijn vriendinnen als zij advies of hulp nodig hadden. Door mijn pijnpunten te delen, kreeg ik al snel de vraag op welke manier(en) ik mijn leven - tot zoverre - had weten te transformeren. Ik begon met het geven van (persoonlijk) advies en merkte dat ik hier veel voldoening uit haalde en kon bieden tegelijkertijd. Mede naar aanleiding hiervan heb ik besloten om mij, na het afstuderen en een jaar op kantoor te hebben gewerkt, om te laten scholen tot Holistisch Coach, heb ik een eigen methode ontwikkeld (4-F-METHODE) en ben ik voor mezelf begonnen. Om eerlijk te zijn heb ik altijd al geweten dat ik ‘meer’ wilde en dat 'het systeem' niet voor mij werkte; ik was mij er alleen vroeger (nog) niet zodanig bewust van. Mede naar aanleiding hiervan ben ik voor mezelf begonnen, heb ik mijn money-mindset drastisch getransformeerd en ben ik (hard) op weg om me los(ser) te maken van dit systeem.
 Mijn pijnpunten heb ik om weten om te buigen naar mijn purpose; onbewust heb ik gevoeld dat ik niet voor niets de grote hobbels op mijn pad heb mogen doorstaan. Niet alleen heeft dit mij gevormd tot de persoon die ik nu ben (hallo cliché), maar mede hierdoor kan ik doen wat ik doe. Andere vrouwen helpen hun leven transformeren middels mijn eigen ervaringen, jarenlange (zelf)onderzoek, gave(n), opgedane kennis en Holistische achtergrond.

Echter betekent het bovenstaande niet dat ik er al ben, waar dat ook mag zijn; naar mijn mening heeft mijn helingsreis - net als die van jou - geen eindbestemming. Ook ik deal (af en toe) nog met bepaalde struggles en ook ik probeer nog iedere dag uit mijn comfort zone te gaan. Na het een lange tijd alleen te hebben gedaan, heb ik zelf ook de hulp ingeschakeld van verschillende coaches en mentoren; hier heb ik tot op de dag van vandaag enorm veel baat bij (gehad), wat zacht is uitgedrukt; mede dankzij hen kon en kan ik mijn transformatieproces voortzetten. Ik durf te zeggen dat ik van ‘ver’ kom, dat ik letterlijk mijn hele leven heb weten te transformeren en dat ik jóu ook kan helpen om jouw leven te transformeren; middels mijn verhaal wil ik jou inspireren, motiveren én activeren. Het maakt niet uit waar je vandaan komt; echt álles is mogelijk, zolang je er maar in gelooft, de juiste acties onderneemt én om hulp vraagt. Je hoeft het niet alleen te doen; ook jij kan het leven creëren waar je ten diepste naar verlangt. Dit is jouw geboorterecht; claim it!

Liefs,

Liza

Liza_Klok_by_jessie_tichelaar-036.jpg
Schermafbeelding 2022-03-08 om 10.50.24.png

‘‘when people ask me 

how i do what i do

 

all i say to them is 

just start somewhere 

and try not to care 

what others will think of you 

believing in yourself 

is always key

 

and believe me when i say

i will forever believe in me’’

~ Liza

WORDS OF LOVE
OVER LIZA

''Liza heeft een bepaalde rust waardoor je je snel op je gemak voelt.''

~ Thinka V.

''Liza is voor mij echt een sterke vrouw. Door haar eigen uitdagingen inspireert ze mij iedere dag om zelf de uitdagingen aan te gaan. Ze luistert, toont compassie en brengt alles onder de juiste woorden.''

~ Fleur H.

''Liza is such a beautiful being of light and for her age she is so wise beyond her years.''

~ Jodie L.

''You are very special Liza, I already knew it when I saw *** eyes after the coachings (s)he has with you, your pictures and later of course our encounter and energy exchange confirmed it to me even more.''

~ Isabella L.